Portugisiska kotletter à la Carl Butler

Så enkelt, så gott! Som så ofta när det gäller Carl Butlers recept. Han skrev ett antal populära kokböcker under 1970-1990-talen.

Portugisiska kotletter

Kotletter som fått puttra i ugnen med tomat, lök och oregano. Enkelt. Gott!

Till 4 portioner

Fyra rejäla fläskkotletter med ben
1 burk  (400 g) hela tomater
1 gul lök
½ tsk oregano
en knivsudd socker
salt och peppar
mjöl
margarin att steka i. För mjölkfritt: använd mjölkfritt margarin eller olja.
persilja

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva löken tunt. Skär tomaterna grovt.

Torka av kotletterna och se till att inga små benbitar sitter löst. Salta och peppra kotletterna och vänd dem i mjöl. Bryn dem i margarin eller olja och lägg i en smord ugnsform.

Stek löken, antingen i samma panna som köttet, eller skölj ur den först om det är för bränt i pannan. Slå i tomater med spad, oregano, socker, ½ tsk salt och lite svartpeppar. Låt puttra några minuter.

Häll tomat-lökblandningen över kotletterna och stek klart i ugnen i 30 minuter. Om du tycker att det är lite för lite sås går det bra att späda med lite buljong. Strö över hackad persilja.

Portugisiska kotletter-2

Servera kotletterna med ris och sallad.

Läs gärna mer om Carl Butler och hans underbara recept i bloggaren Anders Öhmans projekt.

Jag kommer också att återkomma till Butlers recept, eftersom några av rätterna blivit en tradition att laga i vår familj, precis som de portugisiska kotletterna.

Lämna en kommentar