Rårakor med mejram

Rårakor med vitlök och mejram

Rårakor med vitlök och mejram

1 kg potatis (el något mer)
1 lök
3 ägg
2 vitlöksklyftor
2 tsk mejram
salt
peppar
olja efter samvete

Riv potatisen  fint. Hacka löken fint. Vispa upp äggen lite och pressa i vitlöken. Blanda alla ingredienser. Klicka ut smet i ganska varm panna med olja så att det blir 3-4 plättar per omgång. Det går också bra att steka i plättlagg. Bred ut så att smeten blir ca 1/2 cm tjock och platta till ytan. Vänd efter ett par minuter eller när potatisen är gyllene. Rör om i smeten varje gång du ska klicka ut nya rårakor.

Servera med kålsallad och rårörda lingon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s