Marängtårta som smälter i munnen

Den här fluffiga marängtårtan är himmelsk i sina milda, mjuka smaker. Maräng, kräm och grädde med choklad på. Tårtan räcker till 8-10 bitar.

Botten

Värm ugnen till 250 grader.

5 äggvitor
2 1/2 dl socker

Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner sockret. Bred ut marängen på ett bakplåtspapper. Täck en yta som motsvarar kanterna på en flat tallrik. Ställ in i ugnen och stäng av den. Låt stå i minst 5 timmar utan att öppna ugnsluckan.

Kräm

5 äggulor
75 g smör
1 dl socker

Lägg allt i en kastrull och värm under omrörning tills smeten är tjock och blank. Låt inte koka!! Låt svalna.

Lägg ihop tårtan

botten
kräm
3 dl grädde som vispas (ev med 1 msk vaniljsocker)
50-100 g smält mörk choklad

Bred ut krämen på tårtbotten. Lägg på den vispade grädden, antingen som ett jämnt lager eller spritsa ett rutmönster.

Ringla över chokladen lite slarvigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s