Salade Niçoise – sallad med tonfisk

Vad är det som gör tonfisk, ägg och senapsdressing så oemotståndligt? Lägg till några sardeller, gröna bönor, potatis och lite annat gott, så är lyckan gjord! Nizzasallad är väl ingen nyhet på mathimlen, men det är riktigt god sommarmat!

Nizzasallad

Nizzasallad

Till fyra personer behöver du

350 g små, jämnstora potatisar
125 g haricots verts
2 burkar tonfisk i olja
1 sallatshuvud
4 mogna tomater i klyftor
4 hårdkokta ägg i halvor
1 burk sardeller (rullade eller raka)
½ dl svarta oliver
½ dl hackad persilja

Dressing:

1 vitlöksklyfta
6 msk olivolja
2 msk vinäger
2 tsk fransk senap
salt och peppar

Gör så här:

Koka potatisen med skal i saltat vatten. Låt bönorna koka med de sista fyra minuterna. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Skala ev potatisen och dela i lite större bitar. Varva alla ingredienser. Blanda dressingen och häll den över salladen. Låt stå några minuter. Servera gärna med baguette.

Om du vill spara lite på fettet går det bra att använda tonfisk i vatten.

Den där skålen på bilden är min favoritsalladsskål. Den är lika fransk som det här receptet. Skålen får ni säkert se fler gånger i framtiden! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s