Escalivada – tapas på katalanska enligt ”Gitto”

Det har regnat hela dagen men det hindrade oss inte från att grilla. Idag blev det mest grönsaker och lite fläskkött till den tidiga middagen.

Grönt på grillen

Grönsakerna trängs på grillen. En del ska ätas till middag och en del del är till escalivadan.

Jag blev inspirerad av bloggen ”Gittos mat på Taffel.se” (känd som @margitrichert på Twitter) för ett tag sedan och har inte kunnat släppa tanken på denna katalanska tapasrätt. Främst var det nog auberginen som lockade. I stora drag består escalivada av grillade tomater, aubergine, paprika och lök smaksatta med vitlök, olivolja och salt.

Läs Gittos recept på escalivada här!

Före grillning

Efter grillning

Escalivada

Efter att ha låtit grönsakerna dra i ett par timmar, mumsade vi i oss de mjuka, goda grönsakerna med nybakat bröd och vin lite senare på kvällen. Mer behövs inte!

Annonser

2 responses to “Escalivada – tapas på katalanska enligt ”Gitto”

  1. Vad roligt att ni gillade det! Jag är alltid lite nervös när jag publicerar recept eftersom smaken är så olika. Jag älskar sådan här feedback, tack!

    • Jag förstår känslan – men skulle folk inte gilla recepten exakt som man gör dem kan de ju alltid göra en variant på samma idé – nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s