Små syrliga paket att mumsa på

Idag kom lilla mamma förbi med en burk vinbladsdolmar. Hon har en ranka som klättrar på uteplatsen och varje höst gör hon små risfyllda dolmar av bladen. Skörden pågår under några veckor och efter hand blir dolmarna mindre och mindre.

Vinbladsdolmar

Små syrliga, risfyllda vinbladsdolmar på ett espressofat.

Jag har bett om receptet, men tydligen är de lite stökiga att laga. Får se om jag kan klämma henne på hur man gör framöver. Tills vidare mumsar vi glatt vidare på dessa små syrliga paket. Förr, när hon hade humle i trädgården, gjorde hon också dolmar på humleblad. De var också spännande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s