Jönköping har en ny irländsk pub – Murphy’s

Fick den äran att vara med på invigningen av den nya irländska puben i Jönköping: Murphy’s.

 

Förvänta dig inte irländsk mat på nya puben, bara. "Nej, jag tror inte haggis skulle vara så populärt", skojar Fai Lim som driver Murphy's.

 

Det är fyra grabbar med blandad bakgrund som står bakom puben. Den som kommer att driva den är en av delägarna, restauratören Fai Lim, tillika vår goda vän.

 

De fyra delägarna kompletterar varandra bra. Med ansiktena hitåt, fr v: Claes Hagmarker, Allan Wadenrud, Fai Lim och Kjell-Åke Nilsson.

 

Det bjöds på god mat och dryck med tillhörande irländsk musik. Det var visst en amerikan på tillfällig visit i stan som stod för musiken. Han hade kunnat lura vem som helst med sitt gungande irländska sound.

Inredningen på Murphy’s är varm och inbjudande. Läget är bästa tänkbara mitt på väster i stan, granne med Filmstaden.

Murphy’s hemsida kommer att vara: http://www.murphysjkpg.se men den är inte aktiv ännu.

Lycka till säger matmorsan med make!

Några glada gäster:

7 svar till “Jönköping har en ny irländsk pub – Murphy’s

 1. Vi var ute på murphys igår och vi och många fler blev utslängda för att vi dansade lite… man behövde inte göra mer än att ställa sig upp och röra sig lite rytmiskt för att en vakt skulle komma och säga till oss att sätta oss ner. Vissa gick därifrån självmant och vissa fortsatte dansa till dem blev utslängda. vi slutade en stund och blev fruktansvärt irriterade över den barnsliga regeln men framförallt det otrevliga bemötandet speciellt av ordningsvakten med nummer 0600-0506, han vägrade förklara varför vi inte fick dansa och var bara otrevlig. min kompis och jag mer eller mindre skrattade åt den absurda situationen och började high fiva i takt med musiken och det va då vi blev utslängda och precis när vi kom utanför murphys tröskel så började vi dansa och den otrevliga vakten blev bara mer irriterad och sa att han skulle kalla på polisen om vi inte slutade och vi bara skrattade åt honom och sa att han mycke väl kunde kalla på danspolisen för vi hade ingenting emot att hamna i dansfängelset, han fatta hur dumt det lät och slutade faktiskt. vi hade roligt trots den DUMMA REGELN! vi kommer ALDRIG gå dit igen

  • Korkad vakt som inte talade om varför… kommunen höll på att stänga stället för ett tag sen pga ”spontandans”. Det står nämligen inte dans i deras tillstånd. Så rolig är lagen (och kommunen). Så slå ett slag för den goda sakens (dansens) skull och skicka in ett klagomål till kommunen – det är inte Murphys regel – och om du frågar Carina (som driver stället) om vad hon tycker om saken så får du en djuuuuup suck till svar… 🙂

   Fast jag kan hålla med om att vakten ju kunde varit lite tydligare… skall ta upp det nästa gång jag är där.

 2. En katastrofal kväll på Murphys. Vart tog den duktige kocken vägen?
  Vi väntade på maten i en timme ikväll. Eftersom jag är diabetiker började världen gunga innan den hann komma in och mannen fick hämta mjölk i baren så att jag kunde få upp sockernivån.
  När maten väl kom in: pommes – svarta, mjuka, sega, helt enkelt oätliga. Fisken: seeeg frityrsmet runt den i sig fantastiska koljan. Remouladsåsen var slut. Vi åt ju för ett par-tre veckor sen och det var fantastiskt bra.
  Mannen fick inte den burgare han beställt, utan en annan.
  Dessutom: den ambitiösa och riktigt goda menyn som funnits tidigare har ersatts med en enklare barmeny.
  Som kocken alltså inte klarade av.
  Please: det finns redan så många dåliga restaurangkök i Jönköping. Inte ett till, snälla.
  Jönköpingsborna blir också bättre och bättre på mat – det går inte längre att servera skit för då kommer vi inte.
  Den som stod i köket nu har helt enkelt inget där att göra. Sparka den fan omgående! Han förstör fina råvaror.
  Men heder åt den vänliga personalen i servisen.

  • Elisabet,
   Det lät ju inget vidare – jag vidarebefordrar dina synpunkter till ägarna. Mer kan jag tyvärr inte göra.

   • Tack, matmorsan! Alltid något.
    Jag blev verkligen så otroligt besviken.
    Och vill bara säga att av all pubmat eller anglosaxisk (eller äldre) mat så finns det många fantastiska rätter. Bland de allra godaste är haggis, som är en grymt förtalad rätt av folk som uppenbarligen inte har smakat. Och om man nu inte vill go extreme med såna rätter, så levererar Taylors & Jones otroligt fina korvar i den brittiska traditionen, http://www.taylors.se, en gång i veckan till Jönköping (Matvarufabriken, ett stenkast bort).
    /Elisabet

 3. Ja, du, det har jag ingen aning om. Mad Majk. 🙂

 4. Den lite äldre killen innanför bardisken verkade veta vad han gjorde,trevlig å hyfsat snabb trots en busy invigninghelg. Har varit inne ett par gånger sedan dess men inte sett till honom. Why???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s