Smaksatta gryn får blandade betyg

Gogreen har ganska nyligen lanserat couscous, bulgur och mathavre som man har smaksatt på olika sätt. Allt för att den stressade människan ska kunna laga smakrik mat i ett nafs. Familjen har testat alla tre mixerna och betygen varierar.

Alla fem gillade verkligen couscousmixen med chili, vitlök, aprikoser, gojibär och solroskärnor. Den sorten kommer jag att köpa igen. Det är inte minst ett snabbt och enkelt sätt för tonåringarna att fixa smakrik mat själva. Gogreen föreslår att man ska servera lax till och det passar fint med fisk till, men det går förstås med annat också. Möjligen kunde det ha funnits lite mer frukt och frön i blandningen, men smaken är fyllig och god.

Couscous- och matvetemix

Couscousmix vs mathavremix. The winner is... couscousmix med hästlängder.

Mathavren däremot var en besvikelse. Smaksättningen med karl-johansvamp, morot, vitlök och persilja gjorde att jag förväntade mig nåt i stil med en fyllig risotto. Blandningen doftade också gott  av svampen. Tyvärr var den kokta mathavren smaklöst, bara en mycket svag doft av svamp och en desto kraftigare buljongsmak som ändå var fadd och för sparsamt saltad. Försökte peppa upp mixen med egen torkad svamp och örtsalt, men blandningen förblev nästintill oätlig. Den ende i familjen som gillade den något sånär var 7-åringen som gillade just buljongsmaken.

Bulgurmixen har Gogreen smaksatt med bland annat äpple, ingefära, chili och pumpakärnor. Även här är det lite snålt med fröna, men ingefärsdoften är frisk och chilin lagom tilltagen. Några särskilda smakspår kan jag inte säga att blandningen satte i vår familj, men mixen var ändå mycket trevligare än varianten på mathavre.

Gemensamt för mixerna är att de luktar ganska starkt genom förpackningen, vilket gör att man gärna lägger dem i täta påsar innan de ställs i skafferiet. Couccousmixen blir klar på 6 minuter och bulguren på 8. Man tillsätter bara vatten. Verkligen snabbmat! Förpackningarna är på 300 g, vilket är för lite om man lagar mat till en hungrig familj på fem personer.

Gogreen har ett brett sortiment av vegetariska produkter och ingår i Lantmännenkoncernen.

Annonser

One response to “Smaksatta gryn får blandade betyg

  1. Pingback: Tweets that mention Smaksatta gryn får blandade betyg | matmorsan -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s