Jakten efter latmat i Findusfrysdisken

Ibland är det bråttom eller så vill man bara slippa hacka och skära. Då händer det att jag går till affärens frysdisk. Under hösten kom Findus med nya gratänger där potatis eller pasta finns i ett fack och såsen i ett annat fack i förpackningen.

Både pasta- och tacogratängen var små i portionsstorlekarna.

Tacogratängen är mjölkfri - det är ett plus! Båda gratängerna är fria från tillsatser.

Tyvärr blev inte resultatet så krämigt eller gott som det verkar på förpackningen och portionerna var små. Visserligen står det att man kan piffa till rätterna efter egen smak med grädde och kryddor för en mer hemlagad och personlig känsla, men då kan man ju snart själv laga från grunden. Tja, jag får jaga vidare efter den perfekta familjelatmaten. :-p

Enportionsrätten "pasta med fyra ostar" i gratängpåsen för familjen hade varit en succé hos oss, tror jag.

Findus har också lanserat ett par nya enportionsrätter. Där finns bland annat ”pasta med fyra ostar”. Och hur svårt hade det varit att ta detta goda koncept och lägga i en större påse. Hade säkert blivit jättegott som gratäng, för den rätten var riktigt god. Men Findus ska ha ”cred” för att den nya frysmaten är utan onödiga tillsatser.

Findus har också nya lättpanerade fiskfileer i frysdisken, två stora fileer per förpackning.

Pangasius i tunn panering kryddad med peppar och havssalt.

Filéerna var lätta att tillaga i ugnen, men de hade en oväntad, friterad smak bakom pepparn. Men är man beredd på den så funkar fisken med lite goda tillbehör. Man får också vara beredd på att färgen på fisken inte riktigt stämmer med förpackningens. Fisken är betydligt mörkare.

Å andra sidan kan man tjuvtitta på innehållet genom att dra ut fisktråget ur pappomslaget. Kul förpackning! Tyvärr var filéerna inte mjölkfria, vilket gör att just den fisken aldrig kan bli en enkel lösning i min familj. Filéerna är av fisken pangasiusmal och den odlas i Vietnam.

Jag har lånat alla foton i detta inlägg från Findus.

Annonser

5 responses to “Jakten efter latmat i Findusfrysdisken

 1. Hej Veronica!
  Oklarheten kring ingredienserna i Tacogratängen kommer antagligen från att vi i vårt sortiment har två stycken Tacogratänger: en Tacogratäng från Familjeköket Ugn http://www.findus.se/familjekoket/tacogratang/ och en Tacogratäng från XL (enportionsrätt) http://www.findus.se/produkter/enportionsratter/xl/tacogratang/ . I Tacogratängen från Familjeköket som du provlagade, ingår ingen mjölk medan XL-rätten innehåller mjölkprodukter. Hoppas detta reder ut situationen 🙂 Kom ihåg att alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen om du är osäker på vad en produkt innehåller.
  Med vänlig hälsning
  Mariette Lindsjö, marknadschef Findus

 2. Ajaj..nu när jag kollar igen så finns det två länkar till Tacogratäng – den du säkert klickar på är uppdaterad med ett senare datum och där ingår INTE mjölkprotein. Däremot finns det i den översta länken…och då börjar man undra om lådorna ibland kommer att innehålla mjölk och ibland inte..*förvirrad*
  Förstår att du blev skraj! :))

 3. Tacogratängen kollade jag innehållet på och det är fullt med vispgrädde och mjölkpulver i! Har du verkligen kollat innehållet själv?

  • Hej Anette! Nu fick jag hjärtat i halsgropen. Att skriva fel allergiinformation kan vara förödande – jag har ju själv en tjej med allergi. Jag kollade direkt upp din kommentar (och tänkte hur kan jag ha så fruktansvärt fel här?!). Jag har blivit lovad ett svar från ansvarig på Findus på måndag – hon var inte på plats idag. Tills dess kan jag bara visa innehållsförteckningen som är publicerad på Findus hemsida och utifrån den kan jag inte komma fram till att produkten innehåller mjölk:
   Innehåll:
   Potatis och paprika: Friterad potatis (potatis, vegetabilisk olja, druvsocker) och paprika. Tacosås: Nötkött, tomater, vatten, majs, lök, paprika, tomatpuré, vegetabilisk olja, nötköttsbuljong [nötköttsbuljong, socker, salt, grönsakskoncentrat (tomat, morot, lök), morötter, lök], stärkelse, vitlök, salt, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano), socker, karmelliserat socker och ättika. I denna rätt ingår 7 % kokt nötkött och 33 % grönsaker. De vegetabiliska oljorna i den här rätten är rapsolja och palmolja. Läs alltid på förpackningen, innehållsdeklarationen kan ha ändrats.
   Överkänslighet:
   Gluten: -Mjölkprotein: -Äggprotein: -Sojaprotein: –

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s