The coffe house – veganfiket i Jönköping

För ett par månader sedan fick jag nys om ett fik på väster i Jönköping där allt är utan animaliska produkter. ”The Coffe House & Deli” har dock funnits längre än så. Dottern har varit där massor av gånger sedan vi upptäckte det. Man kan nog säga att hon har blivit en stammis. Själv var jag där för första gången idag tillsammans med henne.

coffehouse

The Coffe House är mysigt. Det ligger på Kyrkogatan 16, mitt emot Per Brahegymnasiet.

Dagens lunch smarriga mackor, sallader och bakverk erbjuds i en mysig miljö. Allt är fritt från animaliska produkter och därmed mjölkfritt (spår av mjölk kan förekomma i någon riven choklad).

Den som inte brukar behöva hoppas på att det ska finnas något som man tål, och som slipper att i nio fall av tio sitta med en delicatoboll på fatet, eller inget alls, kanske inte förstår det stora i att kunna kliva in på ett fik och faktiskt kunna beställa ALLT som erbjuds. Så är det för dottern på The Coffe House.

semla

Semlan var god med kardemumma i bullen, gott om mandelmassa och fluffig havregrädde.

Vi beställde semla och blåbärspaj. Och jag ska erkänna att jag tog en cappucchino med komjölk. För det kan man få om man vill.

vitchoklad

Mjölk- och glutenfri vit choklad!

På vägen ut köpte vi en vit chokladkaka med rismjölk. Har aldrig sett mjölkfri vit choklad tidigare, så den kastade vi oss över. Den var len, söt och vaniljig, som vit choklad brukar vara. Men den kändes lite för mäktigt fet precis efter avslutad fika, så vi får plocka fram den igen när vi är mindre mätta. 🙂

Och jo, fiket stavar namnet så: ”Coffe”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s