En glassig nyhet: Berte från SIA

Jag vet, den rubriken var både gammal och dålig. En glassig nyhet… Men glassen som jag har mumsat på är allt annat än dålig. Två varianter av SIAs premiumglassar i halvlitersbägare har utan problem slunkit ner i magen. Ja, vi var fyra stycken som delade på två bägare.

Sia Berte

SIAs godisglassar med mjölk från Berte gård. Kladdkaka och Knäckbräck.

Kladdkaka: Fyllig chokladgräddglass med sega kladdkakebitar, mörk kolasås och kanderade pecannötter.

Knäckbräck: Fyllig kolagräddglass med hackade och rostade hasselnötter, ljus kolasås och bitar av chokladdoppad knäck

Söta som sötaste sirap. Knapriga som krispigaste knäck. Fullfjädrade med fylligaste sås. Ljuvliga som lenaste glass. Och glass var det ju. Lite funderar jag på att ”glass” någonstans övergår till att vara en ”glassdessert” eller till och med ”fruset godis”. Om jag nu får vara lite kritisk. Jag, glassälskaren. Känner du ambivalensen här? Lite både och. Både jättegott och för sött. Både underbart och för knaprigt.

Båda sorterna är trots allt välgjorda och får höga betyg, även om familjen var delad i sina bedömningar. Det som den ena uppskattar är för mycket för den andra.

Kladdkaka och Knäckbräck

Äppelpaj, BlåbärsCheesecake och Skidtur är andra sorter i Bertes premiumserie.

Som svalkare en varm sommardag kan SIA Bertes premiumglassorter vara för mycket av det goda. Men ett par kulor som avslutning på en trevlig middag – absolut! Enklare kan det ju inte bli att fixa en smarrig efterrätt! Passar också för okynnesätning framför tv:n direkt ur förpackningen.

Jag har också provat SIAs laktosfria vaniljglass och den får full köpt-i-frysdisken-pott. Smakar som alldeles vanlig vaniljglass. Så behöver du laktosfritt alternativ är detta ett säkert vaniljglasskort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s