Godis, godis, godis!

Under förevändningen att jag nog ”måste” prova lite nyheter i godisdisken har jag mumsat i mig tre olika sockerstinna godissorter. Är visst inne i ett riktigt sockerätarstim!  Godis är gott. Johodå. Jag gillar det mesta, favoriterna är choklad och skum. I en egen division finns mörk kvalitetschoklad och hemgjord fransk nougat. De kan inte riktigt jämföras med dagens fångst. Av de tre sorterna på bilden är Center Kokos helt klart favorit. Alla tre sorterna är väldigt söta. Men man måste ju inte äta upp allt på en gång!

godis

Godis är gott, för det mesta.

Medan jag njuter av mjuk kokostoffee, kan jag inte låta bli att fundera lite på hur tongångarna gick när man på Cloetta valde mellan stavningarna ”cocos” och ”kokos” till sin Center. Det mesta säljs ju med engelska namn idag. Hur som helst tycker man på Cloetta att kokossmaken ska hjälpa dig att förlänga känslan av sommar (du ska tänka på goda drinkar, palmer och stränder). Själv har jag  nog inga direkta sommarassociationer till kokos, utom möjligen till sololja som man använde i sin ungdom. Men den åt man ju inte. Tvärtom, kokos är en höst- och vintersmak för mig. Passar alltså utmärkt nu.

Polly Rocks smakar mjölkchoklad, citron och lakrits. Artisten Dregen har varit med och smaksatt, står det på förpackningen. Den rockar helt enkelt. Men inte för mig, tyvärr. Smakkombinationerna gör att överdraget på pollyna känns lite vaxartat. Dregen talar tyvärr inte till mig. Men du kanske gillar blandningen?

Marabou Orient är en ”limited edition” med smak av pistasch och dadlar. Jag älskar pistasch och måste ge mig på allt som antyder innehåll av denna utsökta mandel/nöt/frukt.  Pistaschmandeln har en mild smak som lätt försvinner tillsammans med mer dominanta kompisar. Den här chokladen smakar mest av något rostat, på gränsen till bränt. Plus i kanten ändå för de små bitarna av dadlar som ger lite fransk nougat-känsla. Om det är pistaschen eller dadlarna som styr smaken är svårt att säga, men någon karakteristisk pistaschsmak känner jag inte. Inte dadelsmak heller, egentligen. Kan tänka mig en variant där man bara rostar och saltar pistaschen lätt och tillsätta dem till mjölkchokladen i stora, hela bitar.

Center kokos är favoriten
Center kokos är favoriten för dagen.

Jag får nog gå i mörk chokladterapi ett tag. Sedan närmar sig ju julgodiset med stormsteg. Den första advent är det ju dags för skumtomtar igen. Längtar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s