Laxpasta med mycket grönt

Idag skulle jag ha lagat couscous med grönsaker och stekt laxfilé. Men ur skåpet hade couscousen rymt. Klockan var redan närmare halv sju och den lilla flocken cirkulerade hungrigt runt köket. Här fick jag tänka om snabbt. Det blev istället en laxsås med mycket grönsaker och tagliatelle. Väldans gott!

Laxpasta med grönt

Lax med massor av grönsaker är en bra vardagsmiddag. Här var det nära ögat att jag inte ens hann ta ett kort innan maten försvann. Fram med mobilen och rädda situationen.

4 laxfiléer, ca 500 g
2 tsk fisksås
1 liten squash
1 liten paprika
15 cm purjolök
1 påse (70 g) färsk babyspenat
en halv röd chilifrukt eller 1 tsk sambal.
200 g cocktailtomater
1 tsk örtsalt
2,5 dl havregrädde, t ex  Oatly iMat (eller vanlig matlagningsgrädde)

Skär laxen i små kuber. Marinera bitarna i fisksåsen medan du gör i ordning grönsakerna.

Strimla purjon, paprikan och squashen. Finstrimla chilin. Fräs allt i lite olja i tre minuter. Pudra över örtsaltet. Ställ åt sidan.

Stek laxkuberna i lite olja. Vänd ner grönsaksfräset när laxen är nästan klar. Häll på grädden och koka upp. Koka ett par minuter. Smaka av med mer örtsalt vid behov. Halvera tomaterna och vänd ner tillsammans med spenaten.

Servera med nykokt tagliatelle.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s