Nästan nyttig banankaka

Perfekt när du har några övermogna bananer. Eller när du är sugen på något gott till fikat utan att det blir alltför mastigt. Om den får kallas nyttig är väl trots allt tveksamt, men för att innehålla så lite fett och förhållandevis lite socker är den ovanligt smakrik och saftig.

Banankaka

Banankakan är saftig och god. Det är inte så noga med den exakta mängden banan, men den ska vara ordentligt mogen. 

1 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
25-50 g smält smör eller mjölkfritt margarin
3 ordentligt mogna bananer (3-4 om de är små, 2-3 om de är stora)
ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 greder.

Smörj en mindre brödform med en del av fettet och bröa den med ströbröd (kontrollera att det är mjölkfritt om du vill baka utan mjölkprodukter). Det går bra med en rund sockerkaksform också.

Smält smör/margarin.

Vispa äggen fluffiga tillsammans med sockret.

Blanda mjölet med bakpulver och kanel.

Mosa bananerna.

Vänd ner mjölblandningen i äggfluffet. Rör ner bananerna och slutligen fettet.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Annonser

One response to “Nästan nyttig banankaka

  1. Pingback: Nästan nyttig banankaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s