Torskrygg på savoykålsbädd

Savoykål och bacon passar väldigt bra med mild vit fisk.

Torsk på savoykåls- och baconbädd

Till fyra personer behöver du:

800 g torskrygg (eller andra vita fiskfileer)
ett halvt savoykålshuvud (ca 500 g)
1 pkt bacon à 140 g
2 schalottenlökar
1 msk sötstark senap
1 tsk worshestershiresås
peppar
2 dl havregrädde (eller vispgrädde om du vill)

Sätt ugnen på 200 grader. Skär baconskivorna i cm-stora bitar.  Finhacka schalottenlöken. Strimla savoykålen (ta bort de grövsta stockarna).

Fräs lök och bacon utan extra fett några minuter i en gryta. Tillsätt savoykålen och stek några minuter. Dela ev upp i två omgångar om du märker att inte kålen får plats. Häll på en dl vatten och låt koka in. Rör om då och då. Häll på lite mer vatten om det verkar behövas. Kålen ska bara börja bli mjuk. Salta lätt. Häll över i smord ugnsform.

Blanda grädde med senap, några tag med svartpepparkvarnen och Worshestershiresås. Häll det över kålen i ugnsformen.

Dela fisken i fyra eller åtta bitar. Salta och peppra den och lägg den på kålen. Stick in en termometer i den tjockaste fiskbiten och sätt formen i ugnen. Fisken ska ha en innertemperatur på 58 grader när den är klar. Det tar ca 15 minuter.

Servera direkt med kokt potatis.

Det går förstås bra att använda tinade fiskblock också, om man inte har tillgång till färsk fisk, även om det är godare med färsk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s