Ta vara på ogräs, skott och blommor!

Nu sätter växtligheten fart. Det dröjer lite innan frukt och bär är redo, men det finns annat att ta vara på:

Pappardelle med kirskålspestoKirskål. Ett hopplöst ogräs, men också god grönska. Testa den läckra kirskålspeston med pistage.

Vaniljglass med granskottssirap

Snart spirar också granskotten. Om du har en gran på egen mark (eller be markägaren om lov) kan du göra granskottssirap som ger härlig skoglig känsla. Sirapen passar till glass, på pannkakor eller i pannacotta.

Låt syrensaften dra i 2 dygn

Saft av syren är läckert och somligt. Ett bra alternativ till fläderblomssaft. Den går också att använda till fräsch sorbet.

Ett svar till “Ta vara på ogräs, skott och blommor!

  1. Pingback: När Mitt Kök kom till Jönköping och jag åt ostron | matmorsan

Lämna en kommentar