Libanesisk persiljesallad – syrlig och uppiggande

Jag odlar bladpersilja varje sommar numera enbart för att kunna göra denna friska libanesiska persiljesallad, som också går under namnet tabboli. Nuförtiden brukar det även finnas bladpersilja på lösvikt i välsorterade mataffärer.

Libanesisk_persiljesallad

Till en skål på 3-4 dl behöver du:

150 g bladpersilja
1 liten tomat
1 finhackad shalottenlök, liten salladslök eller en kvarts gul lök
2 msk nypressad citronsaft
2 msk olivolja
1 msk vatten (kan uteslutas)
1 msk finhackad, färsk mynta
2 msk kokt, kall couscous

Förbered couscousen: Koka upp  vatten och häll en dryg matsked över lika mycket couscousgryn. Låt stå i fem minuter.

Skölj, torka och hacka persiljan. Du kan ta med stjälken närmast bladen i hacket. Hacka tomaten och löken fint. Blanda allt men häll i lite olja i taget och spara lite citronsaft så att du kan smaka av mer mer om du tycker det behövs. Smaka av med mer citron vid behov. Det ska vara friskt och syrligt. Låt stå att mogna en stund.  Servera till grillat och en bit bröd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s