Vitlöksbröd med ost och chili

Ett helt ljuvligt sätt att äta vitlöksbröd på! Passar lika bra till sommarens grillmat som till höstens värmande soppa.

DSC_0806 (1)

ett helt lantbröd, ca 600 g
2 hackade salladslökar eller 0,5 dl gräslök
2 klyftor vitlök
1 chilifrukt
några kvistar persilja
75 g smör, rumsvarmt
Salt o peppar
200 g (ca 3 dl) riven mozzarella eller annan ost som smälter fint

Hacka löken, chilin och persiljan fint. Blanda med smöret och pressa i vitlöken.  Salta och peppra.
Skär brödet i 2-3 cm rutor nästan ända ner.
Fyll alla mellanrum med det kryddade smöret och tryck ner ost.

DSC_0800

Grädda i 15 min under folie på 200 grader och ytterligare ca 5-10 utan.
Servera brödet varmt.

IMG_5057

Gott till sista smulan.

Annonser

One response to “Vitlöksbröd med ost och chili

  1. Hej. Precis hittat din blogg och bläddrar runt lite. Det här var ju ett fräckt sätt att äta vitlöksbröd på! Ser jättegott ut! Jag tänker direkt på grillmiddagar och kommer testa det på grillen med lock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s