Varm jordgubbspaj

Gör den, bara. Gör den! Och servera pajen varm med en god vaniljglass.

Jordgubbspaj

Pajdeg

150 g smör (eller mjölkfritt margarin)
3 dl vetemjöl
3 msk socker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning

1 liter jordgubbar
0,5 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Glass till servering

Sätt ugnen på 225 grader.

Smält smöret och låt svalna lite. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 7 minuter.

Dela jordgubbarna i skivor eller kvartar. Blanda socker med potatismjöl och vänd ner i gubbarna. Fördela jordgubbarna i pajskalet.

Grädda i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Passa kanterna på pajen så att de inte bränns innan fyllningen bubblar. Som du ser var jag inte riktigt på alerten. Ta gärna lite folie på kanterna om de bränns.

Jordgubbspaj

Låt pajen stå några minuter innan du serverar den med glass eller vaniljgrädde.

Variation

Byt hälften av jordgubbarna mot tärnade nektariner (skalade) och blanda med 1 msk hackad mynta.

Mjölkfritt

Använd mjölkfritt margarin i pajbotten istället för smör. Servera med mjölkfri glass.

Sugen på mer jordgubbsrecept? Testa:

Fruktbollar – mjuk knödel som gömmer frukt och serveras med kanelsocker och smör

Focaccia med jordgubbar och mozzarella

Jordgubbsfromagetårta – midsommar är jordgubbar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s