Ugnsrostade rädisor

Rädisor är lite kaxiga med sin starka smak och vackert färgade skal. Mumsiga att äta som de är, men varför inte rosta dem i ugnen? Rädisornas skärpa mjukas upp och de blir krämiga inuti. Ett härligt tillbehör till kött eller fisk. Eller blanda ett knippe med andra grönsaker som ska in i ugnen. Räkna med 3-5 rädisor per person som tillbehör.

IMG_7406_700px

Rädisor, halverade
Salt
Rapsolja

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta rädisorna noga, halvera dem och vänd dem i lite olja. Lägg på bakplåtspapper och salta. Rosta rädisorna ganska högt i ugnen tills de är mjuka och får lite härlig färg. Det tar ca 15 minuter.

Servera gärna rädisorna med lite brynt smör.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s