Knäckig rabarberpaj

Rabarbern vaknar till liv och stjälkarna lyfter de stora bladen mot solen. Det hela verkar alltid ske över en natt. Plötsligt finns de bara där, redo att bli till en mumsig paj. Till exempel denna härligt knäckiga variant.

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen

Sätt ugnen på 150°C.

Skala och skär rabarbern i 3-4 cm stora bitar.

Smörj en pajform med smör och fördela rabarbern i formen. Den ska ha det lite trångt.

Blanda de torra ingredienserna.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde och sirap.

Rör ner det torra i smörblandningen.

Klicka ut smeten över rabarbern och bred ut den.

Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått en gyllene färg.

Låt pajen stå en stund när den är klar. Servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s